Home hírek Elhunyt Dr. Herczeg Pál

Elhunyt Dr. Herczeg Pál

859

Ma reggel kaptuk a szomorú hírt, hogy elhunyt Dr. Herczeg Pál a Lábatlani Református Egyházközség egykori lelkipásztora, teológiai professzor. Temetéséről később intézkednek. Az alábbiakban Steinbach József püspök emlékező sorait közöljük.

Dicsérte Istent – Dr. Herczeg Pál professzorra emlékezve

“Látta őt az egész nép, amint járkál és dicséri az Istent.” (Cselekedetek 3,9)

Ma hajnalban szolgálatba küldő Ura hazahívta dr. Herczeg Pál teológiai professzort, az újszövetségi bibliai teológiai tudományok tanárát, egykori lábatlani lelkipásztort.  A mai napi újszövetségi Igével, az örök élet reménységében adunk hálát életéért, gyülekezeti lelkipásztori és tanári szolgálataiért, árnyalt, de a feltámadott Jézus Krisztusba vetett rendíthetetlen hitéből fakadó teológiai látásáért, előadásaiért, publikációiért, könyveiért. 

Egykori tanítványainak sokasága nevében is hálát adunk Professzor úrért az Istennek. Hálát adunk azért, hogy dunántúli reformátusként képviselt bennünket a reformátusok nagy családjában. Mindvégig “dunántúli” maradt, kegyességében, teológiájában, tanári munkájában, szolgálatában, szeretetében.

Külön hálát adunk az élő Istennek azért a hiteles, emberséges, útmutatásában is kedves személyiségéért, amelyben kiábrázolódott a Krisztus. 

A dunántúli reformátusság egész közössége nevében imádkozunk a gyászoló családért, vigasztalásért, erőért, élő reménységért, a feltámadott Úr Jézus Krisztusban.

Steinbach József

2017. 04. 24.

http://www.refdunantul.hu/hir/mutat/18284/