Home hírek Elhúnyt Bóka András lelkipásztor

Elhúnyt Bóka András lelkipásztor

799

Életének 82. esztendejében ma reggel hazatért teremtőjéhez Bóka András lelkipásztor testvérünk.

Bóka András János (született február 9. Budapesten) nyugalmazott lelkipásztor – esperes testvérünk több alkalommal is járt Egyházunkban. Az itteni utolsó szolgálatáról a http://rkevajdasag.com/wp/2017/10/02/reformacio-500-evforduloja-piros-2017-09-09  linken olvashatnak testvéreink.

Temetése hétfőn, december 17.-én 14 órakor Újpetrén lesz.

Elmondta: őt annak idején, 56-os szereplése miatt „száműzték” Újpetre faluba 1961-ben. Azzal küldték ide, hogy 20 év múlva úgy fog majd visszatérni a fővárosba, hogy az utolsó ormánsági reformátust is eltemette. Azóta eltelt 48 év. Most 10 református lelkész dolgozik a területen, a nehéz körülmények ellenére kitartóan. Bóka András azt mondta, bízik Isten kegyelmében, és minden nap imádkozik az Ormánság sorának jobbra fordulásáért.  (idézet: https://www.kikotoonline.hu/karc/mozi/filmkritika/az-ormansag-senkie-se-).

Részvétünket a gyászban Egyházunk nevében a következő Igével „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam: Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak nékem pedig, hanem mindazoknak is, a kik vágyva várják az ő megjelenését.” nyilvánítjuk ki a gyászoló családnak

A.B.F.R.A.

Botos Elemér, püspök