Kezdőlap írások Imára fel!

Imára fel!

1199
0

Az angliai Shropshire-ben nemrég megnyílt Deborah Alma, brit költő patikája. Na, és?-kérdezhetnénk , mi ebben a nagy hír, hiszen gomba módra szaporodnak napjainkban a gyógyszertárak. Valóban így van.

A hír, ez esetben az, hogy ez nem egy klasszikus, megszokott gyógyszertár, hanem egy verspatika. Maga a költő dolgozik benne, és gyógyszerek helyett verset ír fel receptre. Úgy gondolja, hogy a költészet segíthet számos érzelmi zavar, például a stressz, kimerültség, vagy akár a szerelmi bánat enyhítésében is.

Nem hiszek a szememnek. Tovább olvasom a cikket.

Évekig dolgozott demenciában szenvedő betegek között,és látta,hogyan változtatja meg a költészet valaki hangulatát. Ezért verses, beszélgetős délutánokat és konzultációkat is folytat, kérdéseket tesz fel, majd a válaszok alapján egy gondosan választott verset ír fel terápiaként.Saját sürgősségi mentőautója is van, amivel időnként járja az országot, rendel és verset ír fel.

Nagyon szeretem az irodalmat, és rendkívül ötletes dolognak tartom a misszióját.

Mégis elmosolyodom olvasás közben. Tényleg nincs új dolog a Nap alatt.

Nagyon régóta létezik már egy ilyen gyógyszertár, ahol maga a Főorvos rendel, kérdez és meghallgat, szólít, hívogat, gondot visel, és megadja a receptet. Lehet, hogy nem furgonnal, de Ő is járta a falvakat és rendelt. Hatására pedig csodák sorozata született. Receptjei ma is élők és hatók, hű vezérek az élten át, kárhozattól védők. Csupán ki kell nyitni a „könyvet” amiben lejegyezték őket, és kikeresni belőle a megfelelő gyógyszert. Mert, bizony van mit keresni benne. Nem nehéz szétnézni magunk körül és a nagyvilágban. Soha ennyi gyógyszer-tár nem állt a rendelkezésünkre, és mégis egyre több a beteg. Talán a pszichológusok, alternatív gyógyítók, verspatikák egyre gyakoribb megjelenése sem véletlen.

Bizonyára jó kis biznisz is lehet a dologban, de mindez ugyanakkor azt is jelzi, hogy baj van emberek! Elég nagy baj….mert ha nem lenne rá szükség, akkor foglalkozni se lenne vele kifizetődő. Látod-e, mennyi a világban a lelkileg sérült ember? Talán te magad is az vagy.

Beléptünk a böjti időszakba. Készülünk (?) a feltámadás ünnepére. Használd ki az idei böjtöt arra, hogy kinyitod a Szentírást, imádságos szívvel. Lépj be a te belső szobádba, és öntsd ki a szíved, majd keresd meg a választ. Elvan már készítve. Adj hálát, hogy te ezt még megteheted, és imádkozz azokért akik ezt nem biztos, hogy megtehetik, mert épp a keresztyén üldözés nehéz sorsát vívják.

Ezért, imára fel! Ne feledd: nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének!

Fekete Annamária