Kezdőlap bibliatanulmány „Ama nyomorúság után…” (Mk 13,24-37)

„Ama nyomorúság után…” (Mk 13,24-37)

1109
0
Biblia tanulmány
Bodnár Noémi lelkipásztor
Mennyei seregek, boldog, tiszta lelkek, Az Úrra örökké kik az égen néztek: Őtet teljes szívből ti mind dícsérjétek!
Angyalok, az Úrnak követi kik vagytok, Szentek, kik ő székét mind körülálljátok: Örökké az Urat felmagasztaljátok!
Fényes Nap világa, ez világ fáklyája: Szép Hold, éj lámpása, csillagok nagy száma. Az Úrnak szent nevét mindörökké áldja.
Mert csak Ő egyedül minden teremtője, S mindent bír, valamint magában rendelte; Megmarad mindenek ellen ő szerzése.
Azért hát, ti hívek, Úrnak szent serege, Kik leginkább vagytok néki szerelmébe’, Örökké szent nevét dícsérjétek mennybe’!
Kis apokaliptika 4. (befejező) rész. Elhangzott Kassán 2021. 3. 11-én.
Emeljük Jézushoz szemünk, Jön már királyi győztesünk, Mennyből leszáll s együtt leszünk. Lelkünk vigyázni meg ne szűnjön, :/: Felséges várástól feszüljön, Az álmot űzd el, készen állj, Krisztusnép, jön, jön a Király!
Azt mondta Jézus: idelenn Új próba és új küzdelem A hívők sorsa szüntelen. Azért ne csüggedjünk, ne féljünk, :/: Az út rövid, végére érünk. Az álmot űzd el, készen állj, Krisztus-nép, jön, jön a Király!
Éneklünk és a perc szalad, A nap, mely nesztelen halad, Az öröklét felé mutat. De míg hangunk majd zengve szárnyal :/: Hozsánnás angyal-kar szavával, Az álmot űzd el, készen állj, Krisztus-nép, jön, jön a Király!
Ó kérünk, Jézus, jó Urunk, Te szabd meg életünk, utunk: Hány éjszakánk lesz s hány napunk. Bölcs szívedből töltsd meg szívünket, :/: Te ismered jól kis hitünket: Küldj, küldj szent sóvárgást nekünk, Hogy majd ha jössz, készen legyünk.