Kezdőlap írások Ez nem az egészségről szólt, szól és fog szólni

Ez nem az egészségről szólt, szól és fog szólni

633
0

Igei alapvetés:
„Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme.” 1 Tim 6,10

Ez nem az egészségről szólt, szól és fog szólni

Írta: Peter Weis 2021. november 24-én Olvasási idő: 3 perc

Pénzről van szó.

A számukra Önök csupán két lábon járó bankók, semmi egyebek. Minden egyes embernek megvan a névértéke és ennyi. Aki nem termel, az teher a költségvetés számára.

Mivel az ezelőttiek csupán apró morzsákat hagytak itt, ezért el kell osztani az újjáépítési alapot. Több, mint 6 milliárdot. Itt nem a közegészségről van szó, hanem a jövőbeni pénzek vazallusoknak és a politikusok mecénásainak történő leosztásáról. Az Európai Uniónak a célja pedig az államok olyan mértékű eladósítása, amiből már nincs kiút. Kész szerencsekerék.

Lényegét tekintve egyszerű, de sátáni terv. Ehhez csupán aránylag intelligens bábosra (aki mozgatja a bábokat) és a nyomtatott papírdarabok által zsarolható vagy irányítható emberekre van szükség.

Miért borult ki a Szlovák Köztársaság elnöke és miért használta a „ hablatyolás“ szót? Az idő haladtával miért növekszik a nyomás a vírusbetegség elleni oltást illetően, noha a történelem során ilyet soha nem csináltak, azaz a fertőzéshullám idején? A németországi Koch Intézet miért adta fel csendben a nyájimmunitásról szóló narratíváját, miközben nemrégen még saját maga idézte elő ennek az argumentációnak a bevezetését? Azért, mert már nem aktuális és hazudott. Hogy is lehetne másképpen.

És most tekintsék meg ezt:

Figyeljék meg, hogy hogyan működik az európai korrupció (mert nemigen lehet ezt másnak nevezni).

Ha Szlovákiában a közeljövőben nem lesz 75%-os az átoltottság, nem kap pénzt az ujjáépítési alapból.

Elegendő ok arra, hogy az elkövetkezendő 4 hónapban lássuk a politikusok őrjöngését. Szükségállapot, az oltottak megbüntetése ( igen, azoknak a megbüntetése, akiket már legalább háromszor becsaptak a szabadság ígéretével), divide et impera egyenes adásban a média asszisztenciájával (ezek fognak leginkább őrjöngeni, mert annak a veszélye fenyeget, hogy nem lesz állami reklám megrendelésből származó bevétel). A megígért papíroknak már megvan a maga meghatározott csatornája. Az EU-s rabszolga ráerősít még és már nem is takargatja ezt. A politikusok nem teljesítik a kiadott feladatokat.Íme, tekintsék meg saját maguk (https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/608063-eurokomisar-staty-ktore-zaostavaju-musia-s-ockovanim-pridat/ A cikk teljes magyar fordítása a jelen cikk végén ***).

Mert nem történhet rosszabb annál, mint hogy a papírok elértéktelenednek, vagy mégis: az az államhatalom fogja elosztani, amely a jelenlegit követi majd.

Tény, hogy a politikusok nullához közeli EQ-val rendelkeznek, és hogy ha arra a 75%-ra szert is tennének (mert hát senki nem rajong jobban Churchille statisztikáról szóló mondásáért, mint a jelenlegi kormány ), a Szlovák Közársaság az ún. „Own Resourcce Decision“-ra lesz kötelezve, ami megoldhatatlan adósságspirálba vet bennünket. Gratulálok.

A saját anyjukat is eladnák. Fütyülnek az Önök szabadságára. Különben már régen bevezették volna a jogrend helyreállítására szolgáló hatékony eszközöket.

Itt nem az egészségről van szó. Legalább őrizzék meg a lelki kondíciójukat. 4 hónap hosszú idő. Aztán majd meglátjuk.

Egy utószó:

ahhoz a jövőbeni eladósodáshoz. Ez egy kalapács a jövendő kormányokra, amelyek az eladósításra irányuló nyomás alatt nem az emberek érdekeit fogják képviselni, hanem az állam hitelezőinek az érdekeit (magánbankokét és alapokét). Vagyis a természeti források (víz, ásványi nyersanyagok és hasonlók) egy idő múlva már nem muszáj, hogy az állam tulajdonát képezzék, hanem a legiszlatív változásokat követően nemfizetés esetére biztosítékként szolgálhatnak. Más szóval a jó víz, az erdei séta csak a konform „rabszolgáknak“ jár majd. A garancia arra, hogy erre nem kerül sor, egyenlő a nullával. A mindennemű szabadság megszűnése a sarkon túl várakozik.

Forrás:

https://akw.sk/domace-spravy/o-zdravie-tu-neslo-nejde-a-nepojde

———————————————————————————————————

***

Európai biztos: Azoknak az országoknak, amelyek lemaradásban vannak, rá kell kapcsolniuk az oltásban

„ Végeredményben mindannyian ugyanazzal a problémával állunk szemben: az oltástagadókkal, a fake news-szal, a dezinformációkkal és azokkal az emberekkel, akik azt kérdezik, hogy nem kellene-e még várniuk az oltással. De egyúttal egyazon közösségbe tartozunk. Különbözőek vagyunk, de európaiak vagyunk. Ha az országok többsége képes megbirkózni az oltással, akkor minden ország képes erre. „- nyilatkozta a Pravda-nak a belső piacokért felelős európai biztos, Thierry Breton.

Szlovákiai látogatása során találkozott Vladimír Lengvarsky egészségügyi miniszterrel. Mi köze van a belső piacokért felelős európai biztosnak az egészségügyhöz?

A COVID-19 világjárvány kezdetén új felelősséggel ruháztak fel. Gondjaimra lett bízva a vakcina munkacsoport. Azért hoztuk létre, hogy mindenki rendelkezzen elegendő oltóanyaggal m hogy oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rá; vonatkozik ez az új vakcina változatokra is. Azért beszélek erről, mert a csapatom sok időt töltött azzal, hogy mindenkinek elegendő vakcina jusson. Egy év elteltével elmondhatjuk, hogy Európa a legnagyobb oltóanyaggyártó. Főleg ami az mRNA vakcinákat illeti. Európában az emberek 76%-a oltott.

Igen, de az Európai Unió tagállamai között hatalmas különbségek vannak. Éppen három olyan országban tett látogatást, ahol a legalacsonyabb az átoltottság az Európai Unióban. Bulgária, Románia és Szlovákia.

Ez igaz, és természetesen beszéltem erről Heger kormányfővel is. Mindjárt rátérek. De még szeretnék valamit mondani az oltóanyag-gyártásról. Az oltóanyagok jól működnek és biztonságosak. A világ 150 országába szállítunk, számos államnak kínálunk lehetőséget arra, hogy biztosítsák lakosaik oltását. Ami Szlovákiát illeti, érvényes, hogy Önöknél az átoltottság kevesebb, mint 50%. Azonban ez nem azért van, hogy nincs elegendő oltóanyaguk, ahogy ez az egész folyamat kezdetén bizonyos mértékben fennállt. Ez inkább amiatt van, hogy az emberek kérdéseket tesznek fel az oltással kapcsolatban. És azért is, és nem félek kimondani, hogy minden országban dezinformációkkal állunk szemben.

Ha az emberek kérdéseket tesznek fel a vakcinákkal kapcsolatosan, az normális. Tény azonban, hogy sok hónapja állnak rendelkezésünkre az oltóanyagok. Nem inkább arról van-e szó, hogy elegendő információ van a vakcinákról, de túl sok a dezinformáció?

Ez nagyon jó meglátás. Az rendben van, hogy az emberek kérdeznek. Apa vagyok, kérdéseim vannak arra nézve, hogy mi lesz a gyermekeimmel. Úgyhogy megértem, hogy eleinte az emberek kérdeztek, információk után kutattak és nézeteket alakítottak ki. De egy év elteltével 3 milliárd ember be van oltva. Igen, szükségünk lesz booster-re, emlékeztető oltásra. Ezt már tudjuk. De ugyanígy van ez a más betegségek elleni oltásoknál is. Például a gyermekbénulás esetében. A vakcinák segítenek, és ha beoltatja magát nemcsak saját magát védi, hanem közeli hozzátartozóit is. Amint mondtam, értem, hogy kezdetben az emberek kérdeztek. De egy év múltán tudjuk, a vakcinák működnek. Ez világos tudományos tény, aminek semmi köze a politikához. Respektáljuk az eltérő véleményeket, hiszen demokráciában élünk. Megértjük az esetleges vallási szempontokat is. Ez normális. Ám a vakcina működését a tudomány támasztotta alá. A világjárvány az emberiség számára veszélyes, de vannak rá megoldásaink. Európában ebben mindannyian egyformán benne vagyunk. Természetesen az oltás mikéntje az egyes tagország döntésére van bízva. Erről világosan beszélek. Az EU semmilyen ajánlást nem ad, csak segítséget nyújt abban, hogy elérhetők legyenek a vakcinák és megállapodjon a digitális tanúsítványokról, amelyek igen jó eszközök arra, hogy az attól való félelem nélkül utazhassunk, mehessünk moziba, hogy másokra veszélyesek vagyunk.

És mi van akkor, ha túl nagy eltérések mutatkoznak abban, hogy az egyes országok hogyan harcolnak a világjárvánnyal? Ausztria úgy döntött, hogy kötelező lesz az oltás. Megtörténhet, hogy az Unióban lesznek olyan országok, amelyekben magas az átoltottság és lesznek olyanok, amelyekben túl alacsony. Nem jelent ez veszélyt az EU –s egységre?

Az egyes országok demokratikusan hoznak döntéseket. Azonban kölcsönösen tanulhatunk egymástól. Azonban az unióban az államok bizonyos területeken hatáskörrel rendelkeznek, és így van ez jól. Az USA-ban hasonlóképpen van. A közegészségért az egyes államok a felelősek, és a  pandémiához való hozzáállásuk eltérő. Florida például teljesen nyitva van, máshol lezárásokat láttunk. Az EU országai ugyanígy saját maguk dönthetnek, hogy hogyan állnak ehhez. Azonban a belső piac európai biztosa vagyok. Biztosítanom kell a további szabad áru- és szolgáltatás áramlást, az emberek szabad mozgását. Ezért EU-s szinten mindannyian jóváhagytuk a digitális tanúsítványok bevezetését. Vannak tehát eszközeink arra, hogy biztosítsuk ezt. Minden egyes ország felelőssége, hogy megteremtsék az alkalmazás feltételeit. Tudom, hogy Szlovákia igen összetett döntéseket hoz azért, hogy úrrá legyen azon a helyzeten, ami nem fog örökké tartani. Beszéltem erről Heger miniszterelnökkel és Lengvarsky egészségügyi miniszterrel, és biztató számomra, hogy a kormányuk hajlandó megtenni a szükséges dolgokat. Ami az oltást illeti, azokban az országokban, amelyekben 80%-os vagy ennél is magasabb az átoltottság, egyszerűbb. Ha valahol kisebb az átoltottság, az országoknak rá kell kapcsolniuk, hogy utolérjék a többieket. Szlovákiai tárgyalásom során láttam, hogy a kormány meg akarja tenni azt, amit szükséges megtenni. Európaiként ezt üdvözlöm, de nem célom, hogy tanácsokat osztogassak.

Azonban normális az, hogy az alacsonyabb átoltottságú országokkal szemben nőnek a kétségek.

Egyetértek.

Igaz az, hogy a döntéseket a politikusok nemzeti szinten hozzák. De úgy látszik, hogy Szlovákiában elég későn születnek ezeka döntések. Nem gondolja?

Azonban az a fontos, hogy a döntéseket meghozzák. Remélem, hogy a többi országban is meghozzák. Az EU egyes országai még Szlovákiánál is rosszabb helyzetben vannak. Említette Bulgáriát, ahol az átoltottság 30% alatti, tehát nagyon-nagyon alacsony. Ismétlem azonban, hogy van eszközünk ahhoz, hogy megoldjuk, és tudjuk, hogy működik.

Amikor Bulgáriában járt, megkérdezte a politikusoktól, hogy miért olyan kevés az oltott az országukban? Mit válaszoltak Önnek?

Beszéltünk ezekről a dolgokról, de nem akarom kommentálni az egyes országokban végbemenő fejlődést. Végeredményben mindnyájan ugyanazt a problémát oldjuk. Az oltáselleneseket, a fake news-t, és azokat az embereket, akik még mindig azt kérdezik, hogy nem kellene-e várniuk még az oltással. De mindeközben ugyanabba a közösségbe tartozunk. Különbözőek vagyunk, de mindnyájan európaiak. Ha az országok többsége képes megoldani az oltást, akkor mindenki képes rá. Ez a kormányok személyes felelőssége, és meggyőződésem, hogy az Önök kormánya helyes dolgot tesz. Eu-s szintről hajlandók vagyunk segíteni, ha több oltóanyagra vagy információra van szükségük

Hogyan járulhat hozzá az unió a dezinformációk elleni harchoz? Ezek nemcsak az interneten terjednek , de ismételgetik ezeket a választott politikusok is, miközben Szlovákia ennek szomorú példája.

Ez nagy téma. az internettel és a szociális platformokkal kapcsolatos. A kérdés az, hogy hogyan lehet úgymond jobban ellenőrizni azt, hogy mi történik a digitális térben. Éppen ezzel függ össze a Digitális szolgáltatásokról szóló rendelet (Digital services Act). Ez olyan jogszabály, amelyet az Európai Bizottság javasolt és jelenleg vita tárgya az Európai Parlamentben és az EU Tanácsában, vagyis a tagállamok között. A dolgok pozitív irányban haladnak. Remélem, hogy a redeleteket az érintett felek a jövő év elején jóváhagyják. Akkor olyan eszközünk lesz, amellyel ellenőrizhetjük, hogy mi zajlik a digitális platformokon,beleértve a gyűlöletbeszéd, dezinformációk, pedofil tartalmak terjesztését vagy hamis áru és egyéb dolgok árusítását is, amik tiltottak a reális életben. Tiltottnak kéne lenniük a digitális térben is. Növelnünk kell az igyekezetünket arra nézve, hogy elfogadjuk ezt a rendeletet. Higgye el, hogy ezután sokkal nehezebb és kockázatosabb lesz terjeszteni a dezinformációkat az interneten.

Beszélt valamikor olyan emberekkel, akik bizonytalanok abban, hogy beoltassák-e magukat, de Ön meggyőzte őket?

Igen sokszor.

Mi hatott rájuk?

A példák. Kétféle van. Az egyik az, amikor valaki coviddal kórházba kerül és meghal. Előtte azt mondta, hogy ha ezt tudta volna, beoltatta volna magát. ez tragédia. A másik példa az, amikor valaki halogatja az oltást. De a vakcinát már 3 milliárd ember megkapta. Ez nem fake news. Ez valóság. Vagyis ezek a példák működnek. Az első példa nagyon személyes. Majdnem mindannyian találkoztunk ilyesmivel hozzátartozói vagy baráti körben. A másik példával kapcsolatban elmondhatjuk, hogy ha az embereknek kérdéseik voltak vagy vannak a vakcinákat illetően, akkor tudunk ezekre válaszolni a tudományos tények alapján.